Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Przeniesienie napędu, sprzęgło




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Post : 07 lis 2015, 11:28 
Offline

Rejestracja: 04 lip 2012, 21:36
Posty: 255
Lokalizacja: PCT-landia
Dokładnie jak piszesz szarpniecie,puknięcie podczas ruszania.Ja nie trafiłem z diagnozą i wymieniłem dwumasę najpierw no i przy montażu skrzyni wykryłem co to było rzeczywiście czyli osrany frezik.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 07 lis 2015, 22:30 
Offline

Rejestracja: 05 wrz 2015, 23:50
Posty: 6
Lokalizacja: Gdańsk
Panowie co wybrać to: http://allegro.pl/vw-t5-1-9-tdi-podpora ... 99294.html czy to http://allegro.pl/polos-prawa-walek-vw- ... 34934.html

Zapytanie wynika z faktu ze przegub przy kole też wygląda za zmęczony, pęknięta osłona itp. nie przeskakuje jeszcze i chciałbym załatwić wszystkie dolegliwości tej półosi. Na aucie mam oryginał VW i jeśli ten link gdzie jest cała półoś to jakiś szmelc to będę inaczej kombinował ( a pewnie tak jest - szmelc :lol: ) zaznaczam że auto używam tylko prywatnie i nie pracuje zgodnie z przeznaczeniem czyli jako wół roboczy....


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 03 cze 2016, 13:16 
Offline
Założyciel

Rejestracja: 03 cze 2012, 19:20
Posty: 417
Lokalizacja: SZA / DWR
Tak było, zawsze puknięcie przy ruszaniu, jakby jakiś luz w skrzyni. Wytrzymało to jeszcze dobre 10 miesięcy.

NEW (25.05.2016):

Zajrzałem pod pampersa i znalazłem cały smar z tej wymienionej podpory wywalony. Rozszczelniła się na połączeniu plastikowej i metalowej części obudowy. Wysłałem meil i zdjęcia do producenta. Poprosili o wysłanie półosi do siebie.

Wyszło, że podpora ma gwarancję tylko rok i za wymianę łożyska z reguły liczą sobie 300 pln, ale zrobią mi to za 150 PLN, bo to ich podpora. Tak jakby nie na temat od którego zacząłem.

Niestety przed wysłaniem nie sprawdziłem łożyska, ale nie dawało na pewno wyraźnych znaków zużycia. Zasugerowali, że podpora była źle zamontowana (dobrze sprawdziłem ilość podkładek) i z tego powodu padło łożysko. Podesłali moim zdaniem inną podporę, bo czyściutką, bez śladów zużycia i inną średnicą gumowej osłony (stara mniejsza o około 1,5 cm).


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 20 wrz 2016, 8:50 
Offline

Rejestracja: 04 lip 2012, 21:36
Posty: 255
Lokalizacja: PCT-landia
Panowie ...montujemy półoś środkową z lącznikiem z tej firmy http://motomax.pl/www-1/index.html i spokój na dluuuugi czas.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 21 wrz 2016, 9:25 
Offline
Założyciel

Rejestracja: 03 cze 2012, 19:20
Posty: 417
Lokalizacja: SZA / DWR
motoria pisze:
Panowie ...montujemy półoś środkową z lącznikiem z tej firmy http://motomax.pl/www-1/index.html i spokój na dluuuugi czas.


Ja pisalem gdzieś w temacie polosi, że z tej firmy miałem nieuznana reklamację, gdy się rozszczelnila. Nie są tacy nieskazitelni.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 22 wrz 2016, 12:47 
Offline

Rejestracja: 04 lip 2012, 21:36
Posty: 255
Lokalizacja: PCT-landia
macieck pisze:
motoria pisze:
Panowie ...montujemy półoś środkową z lącznikiem z tej firmy http://motomax.pl/www-1/index.html i spokój na dluuuugi czas.


Ja pisalem gdzieś w temacie polosi, że z tej firmy miałem nieuznana reklamację, gdy się rozszczelnila. Nie są tacy nieskazitelni.


Ale frez się nie ukręcił ;)


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 11 paź 2016, 22:37 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 786
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
motoria pisze:
macieck pisze:
motoria pisze:
Panowie ...montujemy półoś środkową z lącznikiem z tej firmy http://motomax.pl/www-1/index.html i spokój na dluuuugi czas.


Ja pisalem gdzieś w temacie polosi, że z tej firmy miałem nieuznana reklamację, gdy się rozszczelnila. Nie są tacy nieskazitelni.


Ale frez się nie ukręcił ;)

Jaka jest przyblizona cena u nich za półos kompletną . Nie odpowiadają na mail i do telegfonu tez nikt nie rwie się.

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 12 paź 2016, 17:21 
Offline

Rejestracja: 04 lip 2012, 21:36
Posty: 255
Lokalizacja: PCT-landia
Coś koło 700 zł.

Teraz będę do nich dawał wewnętrzne przeguby od mojej a6.
Bo tylko działają oryginały a chinole wytrzymują dwa miesiące.
Cena w serwisie 800 zł
u nich 500 zł


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 29 paź 2016, 11:03 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 786
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
Biorę się za wymianę, jak rozlaczyc przegub wewnetrzny od piasty?

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 29 paź 2016, 19:08 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 786
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
Wymieniona

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Indeks witryny » FAQ » Przeniesienie napędu, sprzęgło


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do: