Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Przeniesienie napędu, sprzęgło




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Post : 05 lip 2015, 11:14 
Offline

Rejestracja: 10 maja 2015, 16:10
Posty: 25
Witam,

koledzy zrobiłem kompletne zawieszenie przód,tył ale mam problem z dziwnym odgłosem przy prawym przednim kole mianowicie podczas jazdy jest przytłumiony odgłos,nie stukot ale takie jakby tu tu tu tu

- koła prwidłowo wyważone,geometria po wymianie zawieszenia zrobiona
- biegi ładnie wchodzą,
- w/w hałasu nie słychać na jałowym biegu.

Czy to wina przegubu lub łożyska?

VW TRANSPORTER 1,9

Proszę o wasze porady.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 05 lip 2015, 23:34 
Offline

Rejestracja: 05 lip 2012, 13:32
Posty: 172
Łożysko


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 06 lip 2015, 6:47 
Offline

Rejestracja: 15 cze 2015, 18:20
Posty: 68
Czy dzwiek nasila sie przy jezdzie "po luku" w lewo lub prawo?


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 06 lip 2015, 6:48 
Offline

Rejestracja: 15 cze 2015, 18:20
Posty: 68
Hm... w sumie u mnie podobna sytuacja. Gdy wysprzegle bieg dzwiek ustaje...


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 06 lip 2015, 9:44 
Offline

Rejestracja: 10 maja 2015, 16:10
Posty: 25
dzięki koledzy za Wasze sugestie,
też wydaje mi się że raczej będzie to łożysko.
Objaw słychać przy niższych prędkościach,przy skrętach nie ma odgłosów terkotania jaki wydaje kończoncy się przegub.

Dziś sprawdzę i dam Wam znać czy było to faktycznie łożysko.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 07 lip 2015, 10:18 
Offline

Rejestracja: 10 maja 2015, 16:10
Posty: 25
Koledzy,dziękuję sprawdziłem do wymiany łożysko.Czy jest jakiś mądry sposób,,domowym sposobem'' żeby wyjąć tą piastę i założyć nową? Zerkałem na allegro na ściągacze ale cena za wysoka.

http://allegro.pl/sciagacz-piast-montaz ... 65150.html


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 08 lip 2015, 12:07 
Offline
Założyciel

Rejestracja: 03 cze 2012, 19:20
Posty: 417
Lokalizacja: SZA / DWR
Tylną piastę zbijałem młotem a zakładałem za pomocą śrub i nasadek. Było to już z 4 lata temu, a w pamięci zostało mi strasznie dużo kłopotów ze zdjęciem.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 12 lip 2015, 18:08 
Offline

Rejestracja: 10 maja 2015, 16:10
Posty: 25
Ok dzięki macieck,

uporałem się zakupiłem sprzęt do ściągania więc jeżeli ktoś z użytkowników T5 będzie chciał sam wymieniać mogę wypożyczyć za 150pln.(ściągacz+rozpychacz do tłoczków hamulca) Czas pracy ze ściągaczem przy wymianie 20-30 min.

Linki do demontażu i montażu:

https://www.youtube.com/watch?v=WwAGZJygkLg
https://www.youtube.com/watch?v=txD5CiHgin8


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Indeks witryny » FAQ » Przeniesienie napędu, sprzęgło


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do: