Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Przeniesienie napędu, sprzęgło




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Post : 07 lut 2016, 18:52 
Offline

Rejestracja: 01 gru 2015, 21:09
Posty: 6
Jako że nie mam pewności kiedy zostało to wcześniej zrobione, chciałem wymienić olej i filterek w moście z haldexem. Nie mogę w sieci znaleźć żadnej serwisówki do t5. Czy ma może ktoś coś takiego? Jeśli nie mam parę pytań. Rozumiem że olej G 055 175 A2, ale ile? litr wystarczy?
Czy są tam 2 korki (wlewowy i spustowy)? - czy jeden jak w niektórych haldexach? Jeśli są 2 to lać do poziomu wlewowego? i Pytanie czym odkręcić filterek. Czy taki klucz (oczko 46mm z dospawaną rękojeścią w kształcie litery "L") będzie pasował? Z góry dziękuję.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 07 lut 2016, 20:06 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 788
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
-odkrecasz śrubę od wlewu oleju N 902 818 02
-odkrecasz śrubę spustowa N 910 827 01
-wymieniasz filter 02D 598 574 odkrecasz normalnym oczkowym
-wlewasz nowy olej kup 2 litry

I do tego wszystkiego żeby to dobrze było zrobione potrzebojesz takie coś do nalania i odpowietrzania.

O tym żeby dać nowe śruby nie muszę mówić



Załącznik:
uploadfromtaptalk1454868389245.jpg [57.1 KiB]
Pobrany 19 razy


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 12 lut 2016, 22:03 
Offline

Rejestracja: 01 gru 2015, 21:09
Posty: 6
Dzięki za odpowiedź. Szczerze mówiąc przeczytałem ją już po wymianie. Może nawet lepiej, bo nie zakupiłem drugiego litra oleju. Raczej by nie wszedł, bo zmieścił się litr nim się przelało. Litr też wcześniej spuściłem. Sprawdziłem nawet w serwisie vw czy tyle ma wejść. W jakim celu wymieniać śruby (wlewową i spustową)?


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 12 lut 2016, 22:28 
Offline
Założyciel

Rejestracja: 03 cze 2012, 19:20
Posty: 417
Lokalizacja: SZA / DWR
Praktycznie - po nic.

Teoretycznie - materiał przy dokręcaniu odkształca się i zmienia również swoją charakterystykę plastyczności. Wymienianie więc tego w serwisach jest w stosunku do ceny takiego zabiegu - groszową sprawą. Wyklucza natomiast szansę na wycieki, która i tak jest prawie żadna.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 20 lut 2016, 16:28 
Offline

Rejestracja: 01 gru 2015, 21:09
Posty: 6
dzięki za informacje


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Indeks witryny » FAQ » Przeniesienie napędu, sprzęgło


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron