Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » 2.5 TDI




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Post : 04 sty 2018, 20:55 
Offline

Rejestracja: 03 sty 2018, 23:00
Posty: 2
Witam , jak w temacie...
A mianowicie przy spadku temperatury na zewnątrz auto ma problemy z odpalaniem po 1 godzinie bezruchu. Aku nowe sprawne , prąd nigdzie nie ucieka . ZA czwartym razem po żeżęniu załapuje jakby się rozpedzał smiglowiec :) nie miałem z tym problrmu w lecie ....

Co może być przyczyną???
Proszę o pomoc


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 05 sty 2018, 1:38 
Offline

Rejestracja: 18 kwie 2017, 10:11
Posty: 6
Lokalizacja: Kraków
jeśli postawisz go w garażu to też tak licho odpali?
Świece żarowe oczywiście sprawdź. Jeśli masz interfejs to sprawdź dawkę rozruchową i sprawdź temperatury otoczenia,pow zasysanego i płynu chłodzącego. I czy nie ma żadnego błedu dot. czujnika wałka i wału rozrządu. Jeśli wałka nie gra to kręci 3sekundy, potem zapali.

_________________
T5 2.5tdi AXD ->swap 1.9tdi AXB


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 06 sty 2018, 20:16 
Offline

Rejestracja: 12 gru 2015, 15:40
Posty: 159
Lokalizacja: Kąty Wrocławskie
Rozrusznik ok? dwumas w jakim stanie? on też potrafi hałasować przy odpalaniu jak sie rozleciał

_________________
Transporter kombi 8os. 2.5tdi BNZ 130KM , Multivan 2.5Tdi 4Motion BPC 174KM


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Indeks witryny » FAQ » 2.5 TDI


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do: