Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Post : 07 lis 2017, 9:22 
Offline

Rejestracja: 17 mar 2017, 1:58
Posty: 9
Witam

Nie mogę sobie poradzić w znalezieniu sterowania np. automatycznej anteny tak aby wzmacniacz audio wyłączył się po wyłączeniu radia , Multivan 2008r z mdf 2

pozdr.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 07 lis 2017, 10:08 
Offline

Rejestracja: 10 maja 2015, 16:10
Posty: 25
Kolego, diversity 7H5035532B masz po prawej stronie pomiędzy drugą a trzecią szybą pod podsufitówką przykręcony do karoserii.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 07 lis 2017, 10:10 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 730
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
16 pinowna kostka 13ty pin ale sprawdź bo nie jestem pewien

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 07 lis 2017, 22:11 
Offline

Rejestracja: 17 mar 2017, 1:58
Posty: 9
Rozumiem ze nie trzeba demontować podsufitki aby się tam dostać ,dokładnie to potrzebuje takiego sterowania na tuner dvb-t tak aby się wyłączał wspólnie z nawigacją , jest to utrudnione gdyż po podłączeniu tunera pod stałe zasilanie pożera mi prąd z aku nawet gdy jest wyłączony z pilota tunera.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 07 lis 2017, 22:43 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 730
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
michalbryl pisze:
Rozumiem ze nie trzeba demontować podsufitki aby się tam dostać ,dokładnie to potrzebuje takiego sterowania na tuner dvb-t tak aby się wyłączał wspólnie z nawigacją , jest to utrudnione gdyż po podłączeniu tunera pod stałe zasilanie pożera mi prąd z aku nawet gdy jest wyłączony z pilota tunera.
Tak to jest + z radia działa tylko jak radio/navi jest włączona

Wystarczy wyciągnąć navi i wpiąć się w kostkę.

Ale sprawdź sam czy jest tam 12v

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 07 lis 2017, 23:05 
Offline

Rejestracja: 17 mar 2017, 1:58
Posty: 9
Obrazek
Brak zasilania w pin ignition Feed?? Brak zasilania.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 08 lis 2017, 6:59 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 730
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
michalbryl pisze:
Obrazek
Brak zasilania w pin ignition Feed?? Brak zasilania.
To sprawdź 4 pin tam jest plus na zmieniarke

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 09 lis 2017, 9:35 
Offline

Rejestracja: 17 mar 2017, 1:58
Posty: 9
Rozumiem jednak po wyciągnięciu navigacji jest tam podłączona kostka która zawiera już kable które gdzieś zostały wyprowadzone.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 09 lis 2017, 21:34 
Offline

Rejestracja: 13 mar 2015, 19:06
Posty: 130
Lokalizacja: FZ
michalbryl pisze:
Rozumiem jednak po wyciągnięciu navigacji jest tam podłączona kostka która zawiera już kable które gdzieś zostały wyprowadzone.


Dokładnie.

_________________
Multivan T5 2,5TDI 2003 96KW


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 09 lis 2017, 23:57 
Offline

Rejestracja: 17 mar 2017, 1:58
Posty: 9
No niestety 4pin brak zasilania, może trzeba go aktywować w jakiś sposób ,zreszta wydaje mi się ze jest to delikatne zasilanie patrząc na te spinki od tej zmieniarki.

Jak to jest możliwe żeby w żaden sposób nie dało się podłączyć w inny sposób.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do: