Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Post : 18 sty 2018, 20:54 
Offline

Rejestracja: 24 wrz 2017, 23:18
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Mam problem z licznikiem
Objawia się to tym że czasem nie ma jakiejś reguły przy przekręceniu kluczyka (bez uruchamiania rozrusznika) zeruje się zegar i przebieg
wymieniłem akumulator (bo był trochę leciwy) nic to nie dało, vag nie pokazuje żadnych błędów
zauważyłem jeszcze że jak jest trochę wilgotno lekki deszcz to zeruje się też podczas jazdy
i teraz moje pytanie czy ktoś zna jakiś serwis liczników we Wrocławiu lub okolicach który by się podjął naprawy
lub wersja 2 znalazłem na allegro identyczny licznik (ten sam numer) (stan raczej sprawny tak pisze sprzedawca) jeżeli bym go chciał zamontować u siebie to co należało by zrobić
na pewno zmiana przebiegu
i co jeszcze??


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 sty 2018, 21:27 
Offline

Rejestracja: 13 paź 2014, 16:08
Posty: 298
nie wiem jak jest w nowszych T5 i T6 ale w starszym trzeba odczytać ze starego licznika kod pin i zakodować w nowym liczniku (operacja raczej dla elektronika samochodowego, samodzielnie nie idzie tego zrobić, no chyba że ktoś ma sprzęt i wiedzę). Inaczej auto nie odpali.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 sty 2018, 21:37 
Offline

Rejestracja: 24 wrz 2017, 23:18
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
mam raczej stary bo z 2003 roku
znalazłem na niemieckiej stronie że jest to dosyć typowa usterka
i że jakiś tam serwis to naprawił ale co uszkodzone i jak to naprawili to już nie napisane


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 sty 2018, 23:11 
Offline

Rejestracja: 06 sty 2016, 1:38
Posty: 28
Lokalizacja: Lubuskie
Kopniesz się do elektronika i ci skopiuje immo i będzie działał

_________________
... ..


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 sty 2018, 23:11 
Offline

Rejestracja: 06 sty 2016, 1:38
Posty: 28
Lokalizacja: Lubuskie
Kopniesz się do elektronika i ci skopiuje immo i będzie działał

_________________
... ..


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do: