Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Post : 31 sie 2016, 18:35 
Offline

Rejestracja: 08 gru 2015, 18:52
Posty: 84
Lokalizacja: wronki poznan
bordnetz ktory obsluguje tempomat
2004-2009
7H0937049 b/k/l/q/ad/ae na koncu opisu
2009-2016 lift
7H0937087/089/090 i rozne koncowki w zaleznosci od doposazenia
7H0937086-nieobsluguje

_________________
bylo t4 t5 t5 lift jest t6 caravelle long comfortline
sebol.dlugi@wp.pl
gg 13967843
tel 507112685


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 12 sty 2017, 8:03 
Offline

Rejestracja: 01 cze 2016, 8:19
Posty: 17
Witam,
Ostatnio miałem okazje kupić na alegro fajny zestaw który znacznie doposażyłby moją T4

-manetka z tempomatem
-manetka MFA
-licznik 1/2 FiS

Wszystko jest z jednego auta i w dodatku z tego samego roku co moje auto (2008)

I teraz pytanie czy to wszystko można aktywować bez większego problemu?
Mam ogarniętego elektryka więc jeżeli chodzi o dorobienie instalacji nie będzie miał problemu

Bardziej obawiam się czy trzeba będzie zakładać jakieś czujniki czy coś do tego licznika 1/2 fis wiecie chodzi o pokazywanie temperatury, zasięg na paliwie, średnie spalanie przecież skądś te informacje musi brać czy poprostu będzie to wszystko z komputera silnika ? Być może MFA też będzie korzystało z instalacji która zostanie stworzona dla tempomatu i nie trzeba będzie nic dokładać


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 sty 2017, 9:02 
Offline

Rejestracja: 01 cze 2016, 8:19
Posty: 17
Dzisiaj dzwoniłem do ASO
chciałem zamówić elementy do stworzenia wiązki z elementów które koledzy podali na forum

ale napomniałem facetowi że odrazu chce włożyć licznik 1/2 fis i MFA

to zaproponował mi kompletną wiązke z numerem 7h1 971 425

powiedział że to jest wiązka od tempomatu i do licznika sprawdzałem w etce i rzeczywiście pokazało że to jest wiązka regulatora prędkości ale czy przy okazji obsłuży licznik 1/2 fis i MFA to sie przekonam jak przyjdzie


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 sty 2017, 9:17 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 729
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
To jest wiązka tylko do tempomatu. Ile za nią chcą PLnow?

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 sty 2017, 10:24 
Offline

Rejestracja: 01 cze 2016, 8:19
Posty: 17
filutek pisze:
To jest wiązka tylko do tempomatu. Ile za nią chcą PLnow?

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


za zestaw skomponowany z elementów który koledzy przedstawili powiedzieli mi 130zł

za wiązke do tempomatu której numery przedstawiłem chcą 150zł


Kojarzy ktoś z Was wiązke do MFA i licznika 1/2 fis? potrzebuje numer katalogowy, no chyba że na obecnie istniejącej wiązce na rade to zaaktywować


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 sty 2017, 13:33 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 729
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
Na jakiej obecnej wiążce?

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 22 sty 2017, 20:34 
Offline

Rejestracja: 01 cze 2016, 8:19
Posty: 17
filutek pisze:
Na jakiej obecnej wiążce?

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


na tej do której licznik jest podpięty bo przecież bezprzewodowy nie jest przecież to też łączy się ze sterownikiem silnika więc może 1/2 fis również będzie w stanie zczytać chociaż część informacji np o spalaniu no jeśli nie to może kilka kabli trzeba będzie przeciągnąć jakieś dodatkowe czujniki temperatury zainstalować

wiązke tempomatu odebrałem w piątek w ASO jest to dokładnie to co opisane na schemacie tylko na gotowo zrobione i 20zł drożej wychodzi niż kupując pojedyncze materiały instalacyjne

a i jeszcze apropo mfa to jutro biore manetke mfa i licznik 1/2 fis podjade do ASO i sprawdzą po numerach czy do tego też jakaś inna wiązka


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 22 sty 2017, 21:37 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 729
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
Wszystko jest na forum opisane na temat wymiany licznika i aktywowanie MFA FIS
Na obecnie istniejącej wiąże nie da rady aktywować MFA.

Bardzo lubię pisać bzdury sprawia mi to przyjemność.

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 29 maja 2017, 21:24 
Offline

Rejestracja: 08 gru 2015, 18:52
Posty: 84
Lokalizacja: wronki poznan
tempomat schemat instalacji 03-09 oraz 09-17 do sprzedawanej mojej wiazki na allegro oraz do mfa lift oraz do t6 [kierownica z poduszka pasuje do t5 lift i dziala sprawdzalem ,rowniez od golfa 7 wersja bez acc ,obsluguje radio mfa ,telefon


Załączniki:
tempomat lift 3.JPG [89.96 KiB]
Pobrany 10 razy
T5 03-09 TEMPOMAT.JPG [97.52 KiB]
Pobrany 10 razy
MFA LIFT.JPG [100.76 KiB]
Pobrany 18 razy

_________________
bylo t4 t5 t5 lift jest t6 caravelle long comfortline
sebol.dlugi@wp.pl
gg 13967843
tel 507112685
Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 04 paź 2017, 23:09 
Offline

Rejestracja: 04 paź 2017, 22:25
Posty: 8
Witam. odgrzeję trochę temat. Mam t5 lifta z 2014 2,0tdi 140KM w manualu ale golasa z 7H0937086
Wiem że muszę Bordnetz wymienić na 087 lub 088. Moje pytanie jest następujące: czy w moim modelu też będę musiał ciągnąć kable z komory silnika?


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron