Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Post : 31 sie 2016, 18:35 
Offline

Rejestracja: 08 gru 2015, 18:52
Posty: 94
Lokalizacja: wronki poznan
bordnetz ktory obsluguje tempomat
2004-2009
7H0937049 b/k/l/q/ad/ae na koncu opisu
2009-2016 lift
7H0937087/089/090 i rozne koncowki w zaleznosci od doposazenia
7H0937086-nieobsluguje

_________________
AUTO SERVICE
64-510 WRONKI /POZNAN 50km
MORELOWA 16
sebol.dlugi@wp.pl
tel 507112685
t6 caravelle long highline 150
t5 kontener 2010 102
t5 lift 2013 sport edition 175
t5 lift 2013 taxi travel edition 140
t6 2017 autolaweta 170
crafter 2018 140


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 12 sty 2017, 8:03 
Offline

Rejestracja: 01 cze 2016, 8:19
Posty: 17
Witam,
Ostatnio miałem okazje kupić na alegro fajny zestaw który znacznie doposażyłby moją T4

-manetka z tempomatem
-manetka MFA
-licznik 1/2 FiS

Wszystko jest z jednego auta i w dodatku z tego samego roku co moje auto (2008)

I teraz pytanie czy to wszystko można aktywować bez większego problemu?
Mam ogarniętego elektryka więc jeżeli chodzi o dorobienie instalacji nie będzie miał problemu

Bardziej obawiam się czy trzeba będzie zakładać jakieś czujniki czy coś do tego licznika 1/2 fis wiecie chodzi o pokazywanie temperatury, zasięg na paliwie, średnie spalanie przecież skądś te informacje musi brać czy poprostu będzie to wszystko z komputera silnika ? Być może MFA też będzie korzystało z instalacji która zostanie stworzona dla tempomatu i nie trzeba będzie nic dokładać


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 sty 2017, 9:02 
Offline

Rejestracja: 01 cze 2016, 8:19
Posty: 17
Dzisiaj dzwoniłem do ASO
chciałem zamówić elementy do stworzenia wiązki z elementów które koledzy podali na forum

ale napomniałem facetowi że odrazu chce włożyć licznik 1/2 fis i MFA

to zaproponował mi kompletną wiązke z numerem 7h1 971 425

powiedział że to jest wiązka od tempomatu i do licznika sprawdzałem w etce i rzeczywiście pokazało że to jest wiązka regulatora prędkości ale czy przy okazji obsłuży licznik 1/2 fis i MFA to sie przekonam jak przyjdzie


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 sty 2017, 9:17 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 813
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
To jest wiązka tylko do tempomatu. Ile za nią chcą PLnow?

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 sty 2017, 10:24 
Offline

Rejestracja: 01 cze 2016, 8:19
Posty: 17
filutek pisze:
To jest wiązka tylko do tempomatu. Ile za nią chcą PLnow?

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


za zestaw skomponowany z elementów który koledzy przedstawili powiedzieli mi 130zł

za wiązke do tempomatu której numery przedstawiłem chcą 150zł


Kojarzy ktoś z Was wiązke do MFA i licznika 1/2 fis? potrzebuje numer katalogowy, no chyba że na obecnie istniejącej wiązce na rade to zaaktywować


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 sty 2017, 13:33 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 813
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
Na jakiej obecnej wiążce?

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 22 sty 2017, 20:34 
Offline

Rejestracja: 01 cze 2016, 8:19
Posty: 17
filutek pisze:
Na jakiej obecnej wiążce?

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


na tej do której licznik jest podpięty bo przecież bezprzewodowy nie jest przecież to też łączy się ze sterownikiem silnika więc może 1/2 fis również będzie w stanie zczytać chociaż część informacji np o spalaniu no jeśli nie to może kilka kabli trzeba będzie przeciągnąć jakieś dodatkowe czujniki temperatury zainstalować

wiązke tempomatu odebrałem w piątek w ASO jest to dokładnie to co opisane na schemacie tylko na gotowo zrobione i 20zł drożej wychodzi niż kupując pojedyncze materiały instalacyjne

a i jeszcze apropo mfa to jutro biore manetke mfa i licznik 1/2 fis podjade do ASO i sprawdzą po numerach czy do tego też jakaś inna wiązka


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 22 sty 2017, 21:37 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 813
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
Wszystko jest na forum opisane na temat wymiany licznika i aktywowanie MFA FIS
Na obecnie istniejącej wiąże nie da rady aktywować MFA.

Bardzo lubię pisać bzdury sprawia mi to przyjemność.

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 29 maja 2017, 21:24 
Offline

Rejestracja: 08 gru 2015, 18:52
Posty: 94
Lokalizacja: wronki poznan
tempomat schemat instalacji 03-09 oraz 09-17 do sprzedawanej mojej wiazki na allegro oraz do mfa lift oraz do t6 [kierownica z poduszka pasuje do t5 lift i dziala sprawdzalem ,rowniez od golfa 7 wersja bez acc ,obsluguje radio mfa ,telefon


Załączniki:
tempomat lift 3.JPG [89.96 KiB]
Pobrany 11 razy
T5 03-09 TEMPOMAT.JPG [97.52 KiB]
Pobrany 11 razy
MFA LIFT.JPG [100.76 KiB]
Pobrany 19 razy

_________________
AUTO SERVICE
64-510 WRONKI /POZNAN 50km
MORELOWA 16
sebol.dlugi@wp.pl
tel 507112685
t6 caravelle long highline 150
t5 kontener 2010 102
t5 lift 2013 sport edition 175
t5 lift 2013 taxi travel edition 140
t6 2017 autolaweta 170
crafter 2018 140
Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 04 paź 2017, 23:09 
Offline

Rejestracja: 04 paź 2017, 22:25
Posty: 8
Witam. odgrzeję trochę temat. Mam t5 lifta z 2014 2,0tdi 140KM w manualu ale golasa z 7H0937086
Wiem że muszę Bordnetz wymienić na 087 lub 088. Moje pytanie jest następujące: czy w moim modelu też będę musiał ciągnąć kable z komory silnika?


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron