Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Nadwozie




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Post : 28 gru 2017, 0:27 
Offline
Administrator

Rejestracja: 22 lip 2016, 11:51
Posty: 96
Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że co mi się poluzowało w drzwiach przesuwnych. Same drzwi chodzą prawidłowo i zamykają się prawidłowo. Natomiast na dziurach od czasu do czasu włącza się sygnalizacja otwartych drzwi - tak jakby czujnik który sprawdza czy drzwi są otwarte/zamknięte latał i nie stykał na dziurach.

Problem ostatnio się zaczął nasilać i nawet niewielkie dziury (ale nie jedna a "sekwencja" przy której autem trochę potrzęsie) powodują włączenie się tej sygnalizacji. Ponieważ trzeba stanąć, otworzyć i zamknąć drzwi - zaczęło mi to bardzo przeszkadzać :D

Sprawdzałem sam zamek i nie wydaje się poluzowany, wszystko wygląda w normie. Czy ktoś wie gdzie jest ten czujnik albo miał podobny problem? Mam również wrażenie że "coś w drzwiach lata" na dziurach. Po stronie kierowcy wszystko działa elegancko i nie ma żadnych dźwięków, ale po stronie pasażera coś jest obluzowane. Zaznaczam, że drzwi chodzą prawidłowo i nie widzę tam nic podejrzanego :/

_________________
Obrazek


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 11 sty 2018, 15:04 
Offline
Administrator

Rejestracja: 22 lip 2016, 11:51
Posty: 96
koledzy, nikt? :)

_________________
Obrazek


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 15 sty 2018, 20:12 
Offline

Rejestracja: 04 mar 2017, 17:35
Posty: 7
Czujnik otwartych drzwi znajduje się w zamku. Także raczej wymiana zamka powinna pomóc.

pozdrawiam


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 16 sty 2018, 22:40 
Offline

Rejestracja: 16 sty 2018, 22:28
Posty: 2
U mnie było identycznie ,winna była lampka podswietlenia progu była pęknięta i wepchnięta do środka ,wyjąłem ją i ustało mogło stykać do masy pewnie

_________________
Pieszczoch nr 1 LD discovery 300, pieszczoch nr 2 vw t5 1.9 tdi long 9 os


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 20 sty 2018, 21:18 
Offline
Administrator

Rejestracja: 22 lip 2016, 11:51
Posty: 96
Ok sprawdzę lampkę a potem zamek. Dam znać. Dzięki

_________________
Obrazek


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Indeks witryny » FAQ » Nadwozie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do: