Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » 1,9 TDI / 2.0 TDI




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Post : 16 gru 2016, 23:15 
Offline

Rejestracja: 16 gru 2016, 23:13
Posty: 3
Witam. W moim T5 odkąd zrobiło się zimniej zaczęła mrugać kontrolka temperatury przy odpalaniu. Po pozostawieniu silnika włączonego mimo kontrolki żeby się zagrzał i ponownym odpaleniu po chwili kontrolka się już nie zapala. Po podłączeniu laptopa z jakimś darmowym programem wykryło mi taki błąd:

16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Signal too High
P0118 - 000 - -

Dodam że jakiś rok temu wymieniłem czujnik temperatury bo działo się tak samo. Czym to może być spowodowane , że ten błąd znów się pojawia gdy jest zimno?

Dodatkowo znalazło mi kilka błedów w zakładce CENTRAL ELECTRIC :

5 Faults Found:
01598 - Drive Battery Voltage
002 - Lower Limit Exceeded
00077 - Windshield Wiper Stop Switch (F229)
004 - No Signal/Communication
01598 - Drive Battery Voltage
001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent
00899 - Fuse for Wiper Motor (S128)
014 - Defective - Intermittent
00909 - Windshield Wiper Motor (V) Stage 1/2
012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
Akumulator jest nowy założony niedawno, sprawdzany alternator i rozrusznik bo coś ciężej pali.
Miał może ktoś podobne problemy?


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 16 gru 2016, 23:39 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 846
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
Nic nie rozumie w tym jezyku

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 16 gru 2016, 23:53 
Offline

Rejestracja: 16 gru 2016, 23:13
Posty: 3
Pierwszy problem to mrugająca kontrolka temp. płynu chłodzącego przy odpaleniu zimnego silnika. Po rozgrzaniu i odpaleniu ponownie silnika już się nie zapala.
Drugi problem to błędy które wkleiłem powyżej. Czy może ktoś mi powiedzieć czym są spowodowane?


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 17 gru 2016, 18:42 
Offline
Administrator

Rejestracja: 01 cze 2012, 11:30
Posty: 20
Lokalizacja: CB
Primo skasuj wszystkie błędy i zobacz czy wrócą. Błąd z czujnikiem temperatury.. możliwe jakieś zwarcie.. etc... sam czujnik może być ok, ale np. przewód przetarty.. taka moja pierwsza myśl.

Wysłane przy użyciu Tapatalka.

_________________
Obrazek
Masz problem techniczny z forum lub pytanie - pisz na PW - chętnie pomogę.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Indeks witryny » FAQ » 1,9 TDI / 2.0 TDI


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do: