Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Post : 12 mar 2018, 11:12 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
U mnie działają 100% poprawnie, żadnych problemów czy też mrugania.
Poprawne kodowanie MCE załatwia sprawę.

Jeśli nie uda Ci się ogarnąć problemu to podeślij mi całe Twoje kodowanie do MCE i może spróbuje Ci coś doradzić.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 12 mar 2018, 22:04 
Offline

Rejestracja: 18 lis 2017, 11:02
Posty: 54
Lokalizacja: Poznań
Sprawdziłem kodowanie i wskazane przez Ciebie bity były zaznaczone.
Bajt 21 bit 0
Bajt 22 bit 4
Bajt 23 bit 6
Jeśli odznaczę w bajcie 23 bit 6 to światła dzienne gasną. Zarówno na module 7H0 937 089 jak i na 7H0 937 090D.
Zamówiłem przed chwilą moduł 7H0 937 089F, zobaczę jak on sobie poradzi z ledami i dam znać.

A to jest moje całe kodowanie z MCE
A0F2693A0E612403932886717CEB8ED5C290668F60857841300000000000


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 12 mar 2018, 23:08 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
Leeggo pisze:
Sprawdziłem kodowanie i wskazane przez Ciebie bity były zaznaczone.
Bajt 21 bit 0
Bajt 22 bit 4
Bajt 23 bit 6
Jeśli odznaczę w bajcie 23 bit 6 to światła dzienne gasną. Zarówno na module 7H0 937 089 jak i na 7H0 937 090D.
Zamówiłem przed chwilą moduł 7H0 937 089F, zobaczę jak on sobie poradzi z ledami i dam znać.

A to jest moje całe kodowanie z MCE
A0F2693A0E612403932886717CEB8ED5C290668F60857841300000000000
A sprawdziłes co się dzieje jak ustawisz 0 w bajcie 23 bit 5?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 12 mar 2018, 23:09 
Offline

Rejestracja: 18 lis 2017, 11:02
Posty: 54
Lokalizacja: Poznań
tak, sprawdziłem, nic się nie zmieniło.

Masz w swoim aucie Dynaudio?


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 mar 2018, 14:00 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
Leeggo pisze:
Oki. A jak u ciebie działają Ledy? Nie mrugają?


Potwierdz prosze, ze Twoj problem polega tylko na nieswieceniu postojowek.
Inaczej mowiac, ze swiatla krotkie i dlugie dzialaja Ci 100% poprawnie.
No i kolejna rzecz czy problem dotyczy lamp Xenon/L E D T5FL czy L E D T6?

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 mar 2018, 14:23 
Offline

Rejestracja: 18 lis 2017, 11:02
Posty: 54
Lokalizacja: Poznań
problem mam tylko z świateł postojowych na MCE nr 7H0937089. Światła krótkie i długie działają prawidłowo. Po włożeniu MCE 7H0937090D, tym samym podłączeniu i kodowaniu wszystkie światła działają prawidłowo, także postojowe. Dotyczy to zarówno lamp od T5 FL z bixenonem i ledem jak i od t6 Ledowych.
Dodatkowo na module 7H0937089 lampy LED z T6 po kilku minutach świecenia zaczynają migotać, przygasać. Na module 7H0937090D, nic takiego się nie dzieje.

Niestety jak złoże nowszy moduł 7H0937090D to pojawia się problem z komunikacją Can, praktycznie każdy sterownik zgłasza błąd komunikacji.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 mar 2018, 16:05 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
Leeggo pisze:
Masz w swoim aucie Dynaudio?

Teraz dopiero zauwazylem Twoje pytanie.
Nie bardzo wiem o co pytasz.
O rodzaj glosnikow czy o radio?
Prosze doprecyzuj.

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 mar 2018, 21:43 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
beny140 pisze:
Leeggo pisze:
Masz w swoim aucie Dynaudio?

Teraz dopiero zauwazylem Twoje pytanie.
Nie bardzo wiem o co pytasz.
O rodzaj glosnikow czy o radio?
Prosze doprecyzuj.


Nie mam Dynaudio.
Mam tylko fabryczny zestaw Discover Media 5C0035680C + 8 głosnikøw.
Gra bardzo ale to bardzo przyzwoicie. :D

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 mar 2018, 21:55 
Offline

Rejestracja: 18 lis 2017, 11:02
Posty: 54
Lokalizacja: Poznań
A ja mam Dynaudio, które mnie rozczarowało. Gra fatalnie, mam nadzieje, coś będzie można z tym zrobić. Ale nie będziemy zaśmiecać tego wątku.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 mar 2018, 22:18 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
Leeggo pisze:
problem mam tylko z świateł postojowych na MCE nr 7H0937089. Światła krótkie i długie działają prawidłowo. Po włożeniu MCE 7H0937090D, tym samym podłączeniu i kodowaniu wszystkie światła działają prawidłowo, także postojowe. Dotyczy to zarówno lamp od T5 FL z bixenonem i ledem jak i od t6 Ledowych.
Dodatkowo na module 7H0937089 lampy LED z T6 po kilku minutach świecenia zaczynają migotać, przygasać. Na module 7H0937090D, nic takiego się nie dzieje.
Niestety jak złoże nowszy moduł 7H0937090D to pojawia się problem z komunikacją Can, praktycznie każdy sterownik zgłasza błąd komunikacji.


Wprowadz do 7H0937089 nastepujace zmainy
(oczywiscie czesc bitow mozesz juz miec wlaczonych lub wylaczonych)

Proba numer 1
Bajt 22 bit 3 0
Bajt 23 bit 5 0

Proba numer 2
Bajt 22 bit 3 1
Bajt 23 bit 5 0

Proba numer 3
Bajt 22 bit 3 0
Bajt 23 bit 5 1

Proba numer 4
Bajt 22 bit 3 1
Bajt 23 bit 5 1

i podlacz lampy Xenon/LED T5FL

a potem do tego samego MCE 7H0937089 wprowadz te zmiany
Bajt 12 bit 0 0
Bajt 12 bit 1 1
Bajt 13 bit 0 0
Bajt 13 bit 1 1
Bajt 18 bit 0 1
Bajt 18 bit 1 1
Bajt 18 bit 2 0
Bajt 18 bit 3 0
Bajt 18 bit 4 1
Bajt 18 bit 5 1
Bajt 18 bit 6 1
Bajt 18 bit 7 0
Bajt 21 bit 0 1
Bajt 21 bit 6 1
Bajt 22 bit 3 1
Bajt 22 bit 4 1
Bajt 23 bit 5 0
Bajt 23 bit 6 1
i podlacz lampy LED T6

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron