Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Post : 13 mar 2018, 22:20 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
Oczywiscie przestuj z wlaczonym i z wylaczonym silnikiem.
Sprawdz rowniez czy nie pojawila sie jakas dodatkowa opcja w menu licznikowym odnosnie swiatel.
Powodzenia!

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 13 mar 2018, 22:49 
Offline

Rejestracja: 18 lis 2017, 11:02
Posty: 54
Lokalizacja: Poznań
Pewnie że sprawdzę i oczywiście wrócę z informacją. Dziękuje


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 17 mar 2018, 0:57 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
beny140 pisze:
Leeggo pisze:
problem mam tylko z świateł postojowych na MCE nr 7H0937089. Światła krótkie i długie działają prawidłowo. Po włożeniu MCE 7H0937090D, tym samym podłączeniu i kodowaniu wszystkie światła działają prawidłowo, także postojowe. Dotyczy to zarówno lamp od T5 FL z bixenonem i ledem jak i od t6 Ledowych.
Dodatkowo na module 7H0937089 lampy LED z T6 po kilku minutach świecenia zaczynają migotać, przygasać. Na module 7H0937090D, nic takiego się nie dzieje.
Niestety jak złoże nowszy moduł 7H0937090D to pojawia się problem z komunikacją Can, praktycznie każdy sterownik zgłasza błąd komunikacji.


Wprowadz do 7H0937089 nastepujace zmainy
(oczywiscie czesc bitow mozesz juz miec wlaczonych lub wylaczonych)

Proba numer 1
Bajt 22 bit 3 0
Bajt 23 bit 5 0

Proba numer 2
Bajt 22 bit 3 1
Bajt 23 bit 5 0

Proba numer 3
Bajt 22 bit 3 0
Bajt 23 bit 5 1

Proba numer 4
Bajt 22 bit 3 1
Bajt 23 bit 5 1

i podlacz lampy Xenon/LED T5FL

a potem do tego samego MCE 7H0937089 wprowadz te zmiany
Bajt 12 bit 0 0
Bajt 12 bit 1 1
Bajt 13 bit 0 0
Bajt 13 bit 1 1
Bajt 18 bit 0 1
Bajt 18 bit 1 1
Bajt 18 bit 2 0
Bajt 18 bit 3 0
Bajt 18 bit 4 1
Bajt 18 bit 5 1
Bajt 18 bit 6 1
Bajt 18 bit 7 0
Bajt 21 bit 0 1
Bajt 21 bit 6 1
Bajt 22 bit 3 1
Bajt 22 bit 4 1
Bajt 23 bit 5 0
Bajt 23 bit 6 1
i podlacz lampy LED T6


Dodatkowo sprobuj wszystko co powyzej gdy w Bajcie 22 bit 0 ustawisz 1.

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 mar 2018, 21:40 
Offline

Rejestracja: 18 lis 2017, 11:02
Posty: 54
Lokalizacja: Poznań
Beny140, jeszcze raz dzięki za podane kodowania. Wklepałem wszystkie kombinacje ale niestety bez sukcesu.
Podłączyłem dzisiaj zakupiony moduł 7H0937089F i dupa wielka, moduł jest uwalony, w ogóle nie reaguję pomimo zapewnień sprzedającego iż jest w pełni sprawny. Mało tego, po powrocie do oryginalnego modułu nie mam podświetlania przycisków w drzwiach i ring włącznika świateł też się nie podświetla. Sprawdziłem bezpieczniki, te w środkowej konsoli, i wszystkie są sprawne. Podświetlanie przycisków w kierownicy i radiu działa.


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 mar 2018, 22:06 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
Leeggo pisze:
Beny140, jeszcze raz dzięki za podane kodowania. Wklepałem wszystkie kombinacje ale niestety bez sukcesu.
Podłączyłem dzisiaj zakupiony moduł 7H0937089F i dupa wielka, moduł jest uwalony, w ogóle nie reaguję pomimo zapewnień sprzedającego iż jest w pełni sprawny. Mało tego, po powrocie do oryginalnego modułu nie mam podświetlania przycisków w drzwiach i ring włącznika świateł też się nie podświetla. Sprawdziłem bezpieczniki, te w środkowej konsoli, i wszystkie są sprawne. Podświetlanie przycisków w kierownicy i radiu działa.
A sprawdziłes bezpiecznik SC8 ?

Rozumiem, że brak sukcesu to brak świateł postojowych, ale czy na lampach T5FL i T6 jest tak samo w sensie postojowek?
No i najważniejsze czy lampy LED od T6 mrugaja/gasną po uruchomieniu silnika?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 mar 2018, 22:13 
Offline

Rejestracja: 18 lis 2017, 11:02
Posty: 54
Lokalizacja: Poznań
SC8 tez jest w środkowej konsoli, dobrze pamietam?

Brak sukcesu to brak postojowych. Lampy LED zachowują się tak samo jak xenony. Mruganie po dłuższym czasie działania silnika nadal jest przy lampach od T6.

Za tydzień będzie już ciepło wiec wymontuję zegary i dołożę cany łączące zegary z MCE, może to rozwiąże problem z modułem 090D



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 mar 2018, 22:17 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
Leeggo pisze:
SC8 tez jest w środkowej konsoli, dobrze pamietam?

Brak sukcesu to brak postojowych. Lampy LED zachowują się tak samo jak xenony. Mruganie po dłuższym czasie działania silnika nadal jest przy lampach od T6.

Za tydzień będzie już ciepło wiec wymontuję zegary i dołożę cany łączące zegary z MCE, może to rozwiąże problem z modułem 090D



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak SC8 jest w srodkowej konsoli.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 mar 2018, 22:20 
Offline

Rejestracja: 18 lis 2017, 11:02
Posty: 54
Lokalizacja: Poznań
No to go sprawdziłem. Trzeba będzie instalacje sprawdzić.



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 mar 2018, 22:23 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
Leeggo pisze:
No to go sprawdziłem. Trzeba będzie instalacje sprawdzić.



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Sprawdź jeszcze SC32

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 18 mar 2018, 22:59 
Offline

Rejestracja: 28 sty 2018, 17:12
Posty: 57
Leeggo pisze:
SC8 tez jest w środkowej konsoli, dobrze pamietam?

Brak sukcesu to brak postojowych. Lampy LED zachowują się tak samo jak xenony. Mruganie po dłuższym czasie działania silnika nadal jest przy lampach od T6.

Za tydzień będzie już ciepło wiec wymontuję zegary i dołożę cany łączące zegary z MCE, może to rozwiąże problem z modułem 090D



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czyli jednak Twój moduł nie jest kompatybilny z funkcją przełączania pomiędzy postojowkami i dziennymi.
A w rezultacie postojowki nie działają.
Teraz musisz tylko potwierdzić która wersja modułu rozwiąże problem.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

_________________
https://drive.google.com/file/d/1gr09hr ... sp=sharing


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron