Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Post : 03 lis 2019, 19:53 
Offline

Rejestracja: 08 gru 2015, 18:52
Posty: 105
Lokalizacja: wronki poznan
w nowym modelu niema czujnika stopu ,gateway trzeba tez przekodowac wg starego i dokodowac piloty ,
najprawdopodobniej masz zagiete piny w bcm podczas wkladania wtyczek zdarzylo mi sie kilka razy 507112685

_________________
AUTO SERVICE
64-510 WRONKI /POZNAN 50km
MORELOWA 16
sebol.dlugi@wp.pl
tel 507112685
t6 caravelle long highline 150
t5 kontener 2010 102
t5 lift 2013 sport edition 175
t5 lift 2013 taxi travel edition 140
t6 2017 autolaweta 170
crafter 2018 140


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 06 lis 2019, 15:23 
Offline

Rejestracja: 15 paź 2019, 10:06
Posty: 3
Dzięki sebol za odpowiedź - a własciwie potwierdzenie że czujnik stopu przy pedale nie jest konieczny. To mi dało pewien obraz... Piny w BCM mam ok, sprawdziłem. Kodowanie Gateway zrobiłem oczywiście, bo pluł błędami niemożliwie (automat, moduł przyczepy, ogólnie dużo różnic).

I to co wydaje mi się w takim razie przyczyną: W VCDS w module ABS widzę "Brake pressure sensor" i on podaje wartość spoczynkową 0,64bara (mniemam że powinno być 0...) - i teraz - czy możliwe jest że mój BCM jest skalibrowany tak że on widzi to jako hamulec nie wciśnięty, natomiast nowy BCM uważa że hamulec jest już lekko wciśnięty? (inna kalibracja)

No i oczywiście próbowałem zrobić kalibrację tego czujnika przez VCDS. Jak klikam Adjustment (coś takiego, nie pamiętam teraz) to zamiast rozpocząć procedurę to on nagle wszędzie wpisuje N/A. Tak jakby VCDS sobie z tym nie radził. Próbowałem 2 różne VCDS 12.12 i 19 cośtam - i w obu to samo.
Zadzwonię do Ciebie pewnie znów o poradę, ale wolę też pisać na forum - to przydaje się potem ludziom w kłopotach :)


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron