Zarejestruj się    Zaloguj się    Forum    Szukaj    FAQ

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Post : 04 paź 2018, 13:46 
Offline

Rejestracja: 27 gru 2017, 11:45
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Witam
Posiadam nastepujacy problem, ktory zaczyna powili mnie denerwowac.
Podczas uruchamiania samochodu( multivan axd 2003r)
(lato, sucho,garażowany,akumulator kreci bez problemu)
Resetuje sie zegarek oraz licznik kilometrow.
Gdzie szukac ??? Czytalem na roznych forach ... zimne luty .. kondensatory w zestawie licznikow...
Ale żadnej konkretnej odpowiedzi , z tego co widze temat znany tez na zagranicznych forach ale.brak rozwiazania.


Czy ktos mial podobny problem i go rozwiazal???

Dodam ze 2 razy podczas duzego deszczu zdarzyło sie ze licznik zgasl totalnie podczas jazdy i po 1sek. sam sie uruchomił.
Z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam

_________________
T5 multivan 2003 AXD


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 04 paź 2018, 15:46 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 915
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
Skipair pisze:
Witam
Posiadam nastepujacy problem, ktory zaczyna powili mnie denerwowac.
Podczas uruchamiania samochodu( multivan axd 2003r)
(lato, sucho,garażowany,akumulator kreci bez problemu)
Resetuje sie zegarek oraz licznik kilometrow.
Gdzie szukac ??? Czytalem na roznych forach ... zimne luty .. kondensatory w zestawie licznikow...
Ale żadnej konkretnej odpowiedzi , z tego co widze temat znany tez na zagranicznych forach ale.brak rozwiazania.


Czy ktos mial podobny problem i go rozwiazal???

Dodam ze 2 razy podczas duzego deszczu zdarzyło sie ze licznik zgasl totalnie podczas jazdy i po 1sek. sam sie uruchomił.
Z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam



Normalnie to kondesatory.

U mnie byly tez te objawy do tego resetowal sie podczas jazdy. Problemem byla luzna klema aku


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 10 paź 2018, 10:48 
Offline

Rejestracja: 27 gru 2017, 11:45
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
A wiec kondensatory czy luzna klema?
Jezeli kondensatory to te 3 szt. W zestawie wskaznikow ?




filutek pisze:
Skipair pisze:
Witam
Posiadam nastepujacy problem, ktory zaczyna powili mnie denerwowac.
Podczas uruchamiania samochodu( multivan axd 2003r)
(lato, sucho,garażowany,akumulator kreci bez problemu)
Resetuje sie zegarek oraz licznik kilometrow.
Gdzie szukac ??? Czytalem na roznych forach ... zimne luty .. kondensatory w zestawie licznikow...
Ale żadnej konkretnej odpowiedzi , z tego co widze temat znany tez na zagranicznych forach ale.brak rozwiazania.


Czy ktos mial podobny problem i go rozwiazal???

Dodam ze 2 razy podczas duzego deszczu zdarzyło sie ze licznik zgasl totalnie podczas jazdy i po 1sek. sam sie uruchomił.
Z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam



Normalnie to kondesatory.

U mnie byly tez te objawy do tego resetowal sie podczas jazdy. Problemem byla luzna klema aku

_________________
T5 multivan 2003 AXD


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 10 paź 2018, 11:08 
Offline

Rejestracja: 08 sty 2015, 7:53
Posty: 915
Lokalizacja: Leverkusen / Kędzierzyn-koźle
Skipair pisze:
A wiec kondensatory czy luzna klema?
Jezeli kondensatory to te 3 szt. W zestawie wskaznikow ?

Sprawdz kleme to bedziesz wiedzial.

Chyba ja tego nie zrobie za ciebie.

A moze chcesz 100% diagnoze zebys za duzo nie musial robic.




filutek pisze:
Skipair pisze:
Witam
Posiadam nastepujacy problem, ktory zaczyna powili mnie denerwowac.
Podczas uruchamiania samochodu( multivan axd 2003r)
(lato, sucho,garażowany,akumulator kreci bez problemu)
Resetuje sie zegarek oraz licznik kilometrow.
Gdzie szukac ??? Czytalem na roznych forach ... zimne luty .. kondensatory w zestawie licznikow...
Ale żadnej konkretnej odpowiedzi , z tego co widze temat znany tez na zagranicznych forach ale.brak rozwiazania.


Czy ktos mial podobny problem i go rozwiazal???

Dodam ze 2 razy podczas duzego deszczu zdarzyło sie ze licznik zgasl totalnie podczas jazdy i po 1sek. sam sie uruchomił.
Z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam



Normalnie to kondesatory.

U mnie byly tez te objawy do tego resetowal sie podczas jazdy. Problemem byla luzna klema aku


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
 Post : 12 paź 2018, 10:14 
Offline

Rejestracja: 27 gru 2017, 11:45
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Widze ze skory do pomocy nie jestes.
Uwazasz ze klemy nie sprawdzilem ??

Moje pytanie brzmiało czy u Ciebie byla to tylko klema czy tez kondensatory....

Jezeli cos wiesz to czy chcesz sie podzielic wiedzą czy nie ,zależy od Ciebie ,ale zawsze wydawalo mi sie ze fora tego typu sa do pomagania sobie na wzajem,a nie glupich komentarzy (100%diagnoza zebym sam sie za duzo nie narobił)....

Dzieki za pomoc klemy,masy,kable sprawdzone... wymienie kondensatory ....samodzielnie bo lubie....
I dam znac na forum zeby wszyscy wiedzieli czy to pomogło,z uwagi na dosyc czesto powtarzające sie pytanie o usterke o ktorej mowa.

_________________
T5 multivan 2003 AXD


Na górę 
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Indeks witryny » FAQ » Elektryka / Oświetlenie / Audio/Video / Navi


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

 
 

 
Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do: